cel mai mare magazin online de produse din piatra

Designerul Laura Breabăn a ales Lapitec pentru bucătăria sa

Atunci când vine vorba de designul de interior, alegerea materialelor potrivite poate transforma o simplă locuință într-o operă de artă. Laura Breabăn, un nume cunoscut în lumea designului, a demonstrat această transformare prin alegerea sa de a folosi Lapitec pentru bucătăria sa. Această decizie nu este doar o declarație de stil, ci și o mărturie a unicității și funcționalității acestui material remarcabil.

Lapitec - un material revoluționar 100% natural și singura piatră sinterizată certificată din lume, a devenit rapid o alegere preferată printre designeri. Această piatră sinterizată are calități care o fac perfectă pentru aplicări diverse, de la placări și pavaje, până la blaturi de bucătărie, zone de spa, piscine, iar listele de utilizări continuă.

Caracteristicile Principale ale Lapitec:

 • Universalitate și Practicitate: Adaptabil pentru diverse scopuri, oferind un grad ridicat de flexibilitate în design.
 • Proprietăți Antibacteriene: O alegere ideală pentru spații ce necesită igienă și curățenie maximă.
 • Durabilitate Excepțională: Combinația unică de duritate și durabilitate.
 • Diversitate Cromatică: O paletă largă de culori, potrivită pentru orice stil de design interior.

Pentru Laura Breabăn, această alegere a fost una strategică, reflectând nu doar gusturile sale estetice, ci și dorința de a crea un spațiu funcțional, elegant și durabil. În această introducere, vom explora decizia Laurei de a folosi Lapitec în designul bucătăriei sale, evidențiind modul în care acest material inovator contribuie la realizarea unei bucătării moderne, sofisticate și, mai presus de toate, personalizate.

Despre Lapitec

Lapitec reprezintă o inovație în domeniul materialelor pentru designul de interior, fiind nu doar un simbol al eleganței, ci și un etalon al funcționalității și durabilității. Acest material 100% natural a câștigat recunoaștere mondială, transformându-se într-o alegere populară printre designeri datorită proprietăților sale unice.

Naturalețea și Certificarea

 • 100% Natural: Fabricat integral din minerale naturale, fără aditivi artificiali sau derivați din petrol.
 • Piatră Sinterizată Certificată: Unica piatră sinterizată din lume care a primit certificări pentru calitatea și sustenabilitatea sa.

Proprietățile Remarcabile ale Lapitec

 • Universal și Practic: Versatilitatea sa îl face ideal pentru o gamă largă de aplicații, de la placări exterioare la blaturi de bucătărie și elemente de design interior.
 • Antibacterian: Suprafața sa non-poroasă împiedică dezvoltarea bacteriilor, asigurând un mediu de lucru igienic, esențial în orice bucătărie.
 • Duritate și Durabilitate: Rezistență excepțională la zgârieturi, pete și căldură, asigurând longevitate și menținerea esteticii în timp.
 • Varietate de Culori: O paletă extinsă de culori și finisaje, de la tonuri deschise la cele mai închise, adaptabilă oricărui stil de design.

Performanțe Fizico-Mecanice

 • Rezistență la Căldură: Capacitatea de a rezista la temperaturi ridicate fără a se deteriora.
 • Neabsorbant: Proprietatea sa de a nu absorbi lichide împiedică pătrunderea agenților externi care ar putea păta sau deteriora materialul.
 • Durabilitate în Timp: Oferă o rezistență de lungă durată chiar și în condiții de utilizare intensă.

Lapitec în Designul Contemporan

 • Lux și Funcționalitate: Combinația de estetică de înaltă calitate cu performanțe fizico-mecanice ridicate îl face perfect pentru bucătăriile de lux care necesită funcționalitate și stil.
 • Ușor de Întreținut: Necesită doar o întreținere minimă, fapt ce garantează niveluri maxime de igienă.

Lapitec se distinge ca fiind mai mult decât un simplu material pentru designul de interior. Este o declarație de eleganță, sustenabilitate și inovație. Alegerea acestui material reprezintă o decizie informată pentru orice designer sau proprietar care dorește să combine estetica rafinată cu niveluri ridicate de performanță și durabilitate, garantând astfel o investiție de lungă durată în frumusețea și funcționalitatea spațiului lor.

Laura Breabăn și Viziunea Ei de Design

Laura Breabăn, o figură proeminentă în lumea designului de interior, își exprimă talentul și pasiunea prin creații care îmbină estetica sofisticată cu funcționalitatea. Alegerea sa de a folosi Lapitec în designul bucătăriei personale reflectă această filozofie și demonstrează cum materialele de înaltă calitate pot transforma un spațiu obișnuit într-unul excepțional.

Decizia de a Schimba Locuința

 • Inspirația: Perioada pandemiei a oferit Laurei și soțului ei momentul ideal pentru a reflecta asupra importanței spațiului și conexiunii cu natura.
 • Căutarea Spațiului Ideal: Dorința pentru un echilibru între liniște și accesibilitatea mediului urban i-a condus să aleagă un apartament la parter, cu curte, combinând astfel confortul unei case cu comoditatea unui apartament.

Procesul Creativ

 • Involvarea Totală: Laura a fost implicată în fiecare etapă a proiectării apartamentului, de la conceperea ideilor de mobilier la crearea unui moodboard pentru fiecare cameră.
 • Personalizare și Atenție la Detalii: Toată mobila a fost desenată detaliat de Laura, fiecare piesă fiind personalizată pentru a se potrivi nevoilor specifice ale fiecărei zone din locuință.

Elemente Naturale în Design

 • Materialele Alese: Utilizarea lemnului masiv (tei, frasin, stejar și nuc) și a fibrelor naturale subliniază angajamentul Laurei față de sustenabilitate și estetica naturală.
 • Artă și Natură: Apartamentul este învăluit în artă, cu opere de la artiști talentați, ce aduc un plus de unicitate și caracter personalizat spațiului.

Viziunea de Design a Laurei Breabăn

 • Artă și Design: Pentru Laura, arta nu este doar o decorare, ci un element vital care animă și personalizează fiecare spațiu.
 • Designul ca Expresie Personală: Fiecare element din locuință reflectă gusturile și valorile personale ale Laurei, transformând apartamentul într-o extensie a personalității sale.

Abordarea Laurei Breabăn în designul de interior este una holistică, unde fiecare element este ales cu grijă și are un scop bine definit. De la alegerea unui material inovator precum Lapitec pentru bucătărie, până la integrarea operelor de artă și a elementelor naturale, fiecare detaliu contribuie la crearea unui spațiu care nu este doar estetic plăcut, ci și profund personal și funcțional. Această abordare evidențiază importanța de a alege materiale și obiecte care nu doar arată bine, ci și răspund nevoilor specifice ale utilizatorilor, definind astfel esența adevăratului design de interior.

Procesul de Design al Apartamentului

Laura Breabăn, prin experiența și talentul său ca designer de interior, a abordat procesul de design al apartamentului său cu o atenție meticuloasă la detalii, reflectând o viziune clară și o înțelegere profundă a importanței spațiului personal.

Etapele Procesului de Design

 1. Conceptualizare și Planificare:

  • Idei Inițiale: Formularea unei viziuni de ansamblu pentru designul apartamentului.
  • Moodboard-uri: Crearea de moodboard-uri pentru fiecare cameră, stabilind tonul și atmosfera dorită.
 2. Proiectarea Mobilierului:

  • Design Personalizat: Fiecare piesă de mobilier a fost desenată de Laura, asigurând unicitatea și personalizarea maximă.
  • Funcționalitate și Estetică: Concentrarea pe designuri care combină aspectul estetic cu funcționalitatea practică.

Mobilierul și Configurațiile

Zona Apartamentului Detalii Mobilier
Dormitoare Mobilier din lemn masiv (tei, frasin, stejar, nuc) cu accent pe durabilitate și estetică naturală.
Living Combinația de zone de lucru și relaxare, cu piese de mobilier multifuncționale.
Bucătărie Design personalizat pentru blaturi, dulapuri și spații de depozitare, folosind Lapitec pentru a adăuga un accent de lux și funcționalitate.

Personalizarea și Detaliile Fine

 • Designul pe Măsură: Fiecare element de mobilier a fost adaptat pentru a răspunde nevoilor specifice ale Laurei și ale familiei sale.
 • Gândirea Detaliilor: De la destinația fiecărui sertar la aranjamentul articolelor de îmbrăcăminte, totul a fost gândit în detaliu.

Elemente Naturale și Artă în Design

 • Materiale Naturale: Utilizarea extensivă a lemnului masiv și a altor materiale naturale subliniază conexiunea cu natura.
 • Artă și Personalizare: Integrarea operelor de artă și elementelor decorative unice aduce un caracter distinct fiecărei încăperi.

Procesul de design al apartamentului Laurei Breabăn este un exemplu remarcabil de creativitate și atenție la detalii. Prin combinarea unei planificări meticuloase, a unei personalizări atente și a unei pasiuni pentru materiale de calitate, Laura a reușit să creeze un spațiu care nu doar că reflectă stilul său unic, dar este și profund adaptat nevoilor și preferințelor personale ale familiei sale. Această abordare holistică în designul de interior demonstrează cum spațiul în care trăim poate fi transformat într-o expresie autentică a personalității și stilului de viață.

Elementele Naturale în Designul Interior

În designul interior al apartamentului său, Laura Breabăn a pus un accent deosebit pe includerea elementelor naturale, demonstrând cum acestea pot adăuga caldură, textură și o legătură profundă cu natura în orice spațiu. Această abordare subliniază nu doar angajamentul ei față de sustenabilitate, ci și dorința de a crea un mediu de locuit autentic și plin de viață.

Utilizarea Lemnului Masiv

 • Diversitatea Lemnului: Fiecare dormitor din apartamentul Laurei Breabăn evidențiază frumusețea unor specii diferite de lemn masiv.
  • Tei: Apreciat pentru textura sa fină și tonurile deschise.
  • Frasin: Alegeri pentru rezistența sa și textura distinctă.
  • Stejar: Valorizat pentru durabilitatea și aspectul clasic.
  • Nuc: Preferat pentru nuanțele sale calde și bogate.
 • Calitățile Lemnului: Fiecare tip de lemn aduce nu doar un aspect estetic diferit, ci și caracteristici unice care influențează atmosfera fiecărei camere.

Fibrele Naturale și Alte Materiale

 • Variație și Textură: Utilizarea fibrelor naturale și a altor materiale organice, cum ar fi rășini, pânze și lut, care adaugă textură și profunzime designului.
 • Elemente Vii: Integrarea plantelor verzi în apartament, care aduc un suflu de natură și prospețime în interior.

Beneficiile Elementelor Naturale

 • Conexiunea cu Natura: Crearea unui spațiu care reflectă și onorează frumusețea și simplitatea lumii naturale.
 • Sustenabilitate: Alegerea materialelor naturale subliniază o abordare responsabilă și ecologică în designul de interior.
 • Ambianță Calmă și Relaxantă: Prezența elementelor naturale contribuie la o atmosferă calmă și relaxantă, esențială pentru o casă confortabilă.

Artă și Natură: O Simbioză Perfectă

 • Integrarea Artelor Vizuale: Operele de artă alese de Laura aduc un plus de unicitate și caracter în fiecare cameră.
 • Design Unic și Personal: Prin combinarea artei cu elementele naturale, Laura creează un spațiu care este nu doar estetic plăcut, ci și o expresie autentică a personalității și stilului său.

Abordarea Laurei Breabăn în includerea elementelor naturale în designul interior al apartamentului său subliniază importanța acestora în crearea unui spațiu de locuit care este nu doar frumos, ci și sănătos, confortabil și conectat la mediul înconjurător. Această armonie între artă, natură și design demonstrează cum spațiile în care trăim pot fi transformate în oaze de frumusețe naturală și relaxare, îmbunătățind astfel calitatea vieții noastre de zi cu zi.

Elementele Naturale în Designul Interior

Laura Breabăn a incorporat cu măiestrie elementele naturale în designul interior al apartamentului său, demonstrând cum acestea pot aduce un sentiment de căldură, autenticitate și conexiune cu natura. Această abordare subliniază nu doar angajamentul ei față de sustenabilitate, ci și dorința de a crea un spațiu care să fie în același timp confortabil și estetic plăcut.

Utilizarea Diversificată a Lemnului Masiv

Tip de Lemn Caracteristici Utilizare în Apartament
Tei Textură fină, tonuri deschise Mobilier și elemente decorative pentru a lumina spațiul
Frasin Rezistență și textură distinctă Piese de accent, conferă un aspect robust și natural
Stejar Durabilitate, aspect clasic Mobilier esențial, pentru durabilitate și stil timeless
Nuc Nuanțe calde și bogate Elemente focalizate în design, oferă căldură și eleganță

Fibre Naturale și Alte Materiale Organice

 • Varietatea Materialelor: Fibre naturale, rășini, pânze și lut, fiecare adăugând textură și profunzime.
 • Integrarea Plantelor: Plante verzi amplasate strategic pentru a aduce vitalitate și un suflu proaspăt de natură în interior.

Beneficiile Elementelor Naturale în Designul Interior

 • Conexiunea cu Natura: Crearea unui mediu care reflectă frumusețea și simplitatea lumii naturale.
 • Sustenabilitate: Alegerea materialelor ecologice demonstrează o abordare responsabilă și respectuoasă față de mediu.
 • Ambianță Relaxantă: Prezența naturii în interior contribuie la crearea unei atmosfere liniștitoare, esențiale pentru confortul de acasă.

Interacțiunea dintre Artă și Natură

 • Artă ca Element Central: Opere de artă selecționate personal de Laura, care adaugă unicitate și caracter.
 • Unicitate și Expresie Personală: Combinarea artei cu elementele naturale creează un spațiu personalizat și plin de viață.

Integrarea elementelor naturale în designul interior al apartamentului Laurei Breabăn reprezintă o îmbinare armonioasă între estetică, confort și sustenabilitate. Prin această abordare, Laura demonstrează cum designul interior poate îmbunătăți nu doar aspectul unei locuințe, ci și calitatea vieții celor care o locuiesc. Această simbioză între artă și natură conferă un caracter unic și o ambianță relaxantă, subliniind importanța alegerii conștiente a materialelor și a obiectelor de decor în crearea unui spațiu de locuit autentic și armonios.

Bucătăria cu Lapitec a Laurei Breabăn

Laura Breabăn, cu o sensibilitate aparte pentru estetica și funcționalitatea spațiilor, a ales Lapitec pentru designul bucătăriei sale. Această decizie reflectă o îmbinare perfectă între lux, durabilitate și un design personalizat, subliniind astfel viziunea sa unică asupra spațiului de gătit.

De ce Lapitec?

 • Durabilitate și Funcționalitate: Rezistența la temperaturi ridicate, pete și zgârieturi face din Lapitec materialul ideal pentru o bucătărie intens utilizată.
 • Igienă și Întreținere Ușoară: Suprafața ne-poroasă și antibacteriană a Lapitec facilitează curățarea și menținerea igienei.
 • Estetică și Personalizare: Diversitatea de culori și texturi oferite de Lapitec permite adaptarea la orice stil de design interior.

Elemente Distinctive ale Bucătăriei cu Lapitec

 1. Blaturi și Insule de Bucătărie:

  • Material: Lapitec, pentru durabilitate și un aspect sofisticat.
  • Design: Blaturi personalizate pentru a se potrivi nevoilor specifice de gătit și interacțiune socială.
 2. Zonă de Lucru și Preparare Alimente:

  • Funcționalități: Integrarea tehnologiilor moderne precum plite cu inducție și încălzitoare de alimente.
  • Detalii de Design: Utilizarea Lapitec pentru a crea un spațiu armonios și funcțional.
 3. Amenajarea și Accesorii:

  • Accesorii: Elemente de design personalizate, complementare cu estetica Lapitec.
  • Amenajare: O organizare intuitivă și ergonomică, adaptată circuitelor de lucru ale Laurei.

Impactul Estetic și Funcțional al Lapitec

 • Eleganță Contemporană: Lapitec adaugă un accent de lux și modernitate, îmbunătățind aspectul general al bucătăriei.
 • Rezistență pe Termen Lung: Garanția extinsă oferită de Lapitec asigură că bucătăria va rămâne funcțională și estetic plăcută pentru mulți ani.

Alegerea Laurei Breabăn de a utiliza Lapitec în bucătăria sa reprezintă o perfectă armonie între utilitate și frumusețe. Ea demonstrează că selecția atentă a materialelor poate transforma o bucătărie într-un spațiu nu doar estetic impresionant, ci și extrem de funcțional. Bucătăria cu Lapitec devine astfel un punct central al apartamentului, un loc unde designul întâlnește confortul zilnic și unde fiecare element este ales pentru a contribui la o experiență culinară și socială de neuitat.

Zona Open Space a Apartamentului

În apartamentul designerului Laura Breabăn, zona open space reprezintă o fuziune armonioasă de funcționalitate și estetică, reflectând viziunea sa inovatoare asupra designului de interior. Această zonă este mai mult decât un simplu spațiu de locuit; este o expresie a modului în care designul modern poate îmbunătăți calitatea vieții prin intermediul formei și funcției.

Conceperea Zonei Open Space

 • Multifuncționalitate: Zona open space în apartamentul Laurei Breabăn este concepută pentru a combina mai multe funcții. Aici, livingul nu este doar un spațiu de relaxare, ci și un loc de muncă, demonstrând o îmbinare inteligentă a spațiului de locuit cu cel de lucru.
 • Fluență și Deschidere: Spațiul este proiectat pentru a crea o senzație de fluență și deschidere, cu tranziții netede între diferitele zone funcționale.

Design și Amenajare

 • Estetica Modernă: Designul zonei open space reflectă o estetică modernă, cu linii curate și o paletă de culori neutre, accentuate de lumina naturală care pătrunde prin ferestrele ample.
 • Personalizare și Detalii: Fiecare element, de la mobilier până la accesorii, este atent selectat și personalizat, subliniind gustul și stilul personal al Laurei.

Zona de Lucru Integrată

 • Eficiență și Confort: Laura a integrat o zonă de lucru eficientă și confortabilă, demonstrând cum un spațiu de locuit poate fi și un loc productiv de muncă.
 • Elemente de Design: Utilizarea de mobilier ergonomic și soluții de depozitare inteligente asigură că zona de lucru este atât practică, cât și estetică.

Zona de Relaxare

 • Confort și Eleganță: Zona de relaxare este amenajată pentru a oferi confort maxim, cu canapele spațioase și fotolii confortabile, invitând la relaxare și convivialitate.
 • Ambianță și Lumină: Iluminatul ambiental și accesoriile decorative contribuie la crearea unei atmosfere calde și primitoare.

Integrarea Bucătăriei în Open Space

 • Continuitate și Armonie: Bucătăria, cu blaturile sale din Lapitec, este integrată armonios în zona open space, menținând un echilibru între estetică și funcționalitate.
 • Interacțiune Socială: Designul permite o interacțiune ușoară între bucătărie și zonele de living și dining, facilitând socializarea și activitățile culinare.

Zona open space a apartamentului Laurei Breabăn este un exemplu perfect de cum designul de interior poate influența și îmbunătăți modul în care trăim. Prin combinarea funcționalității cu un stil sofisticat, Laura a creat un spațiu care nu este doar estetic plăcut, ci și profund adaptat nevoilor vieții moderne. Acest spațiu, cu fluxul său neîntrerupt și multifuncționalitatea sa, ilustrează abilitatea designului de a transforma locuința într-o experiență unică și personalizată.

FAQs (Întrebări Frecvente)

Această secțiune abordează unele dintre cele mai frecvente întrebări legate de proiectul de design interior al designerului Laura Breabăn, cu un accent special pe utilizarea inovatoare a Lapitec și pe abordarea sa unică în amenajarea spațiului său de locuit.

1. Ce a motivat alegerea Lapitec de către Laura Breabăn pentru bucătăria sa?

 • Răspuns: Laura a ales Lapitec pentru durabilitatea, estetica și proprietățile antibacteriene ale materialului. De asemenea, a apreciat capacitatea sa de a rezista la temperaturi ridicate și flexibilitatea în design.

2. Cum a abordat Laura Breabăn designul open space al apartamentului?

 • Răspuns: Laura a proiectat zona open space pentru a combina funcționalitatea cu estetica, creând un spațiu multifuncțional care servește atât pentru relaxare, cât și pentru muncă, păstrând în același timp un flux neîntrerupt și o ambianță primitoare.

3. Ce materiale a preferat Laura Breabăn în designul apartamentului său?

 • Răspuns: Pe lângă Lapitec, Laura a folosit lemn masiv (tei, frasin, stejar, nuc) și a integrat elemente naturale cum ar fi fibrele naturale și plantele verzi, accentuând conexiunea cu natura și sustenabilitatea.

4. Ce rol joacă arta în designul interior al apartamentului Laurei Breabăn?

 • Răspuns: Arta joacă un rol central în designul apartamentului, fiecare piesă fiind atent aleasă pentru a adăuga caracter și unicitate fiecărei încăperi, reflectând pasiunea Laurei pentru artă și design personalizat.

5. Cum a integrat Laura Breabăn zonele de lucru în spațiul de locuit?

 • Răspuns: Laura a creat zone de lucru eficiente și estetice, utilizând mobilier ergonomic și soluții de depozitare inteligente, asigurând că aceste spații sunt atât funcționale, cât și estetic plăcute.

6. Cum a fost primit proiectul de design al Laurei Breabăn de către comunitatea de design?

 • Răspuns: Proiectul a fost bine primit, fiind apreciat pentru abordarea sa inovatoare, utilizarea creativă a materialelor și armonia creată între funcționalitate și estetică.

7. Ce sfaturi oferă Laura Breabăn pentru cei care doresc să-și redecoreze locuința?

 • Răspuns: Laura recomandă să se pună accent pe personalizare, să se aleagă materiale de calitate și să se integreze arta și elementele naturale pentru a crea un spațiu care reflectă personalitatea și stilul de viață al proprietarului.

8. Este Lapitec o opțiune accesibilă pentru majoritatea proprietarilor de locuințe?

 • Răspuns: Deși investiția inițială în Lapitec poate fi mai mare comparativ cu alte materiale, beneficiile pe termen lung, cum ar fi durabilitatea și întreținerea minimă, pot oferi o valoare adăugată semnificativă.